Oktober  2024
Home Nieuws Agenda MaandOverzicht Praktisch Achtergrond
Jaar 2018 Jaar 2019 Jaar 2020 Jaar 2021 Jaar 2022 Jaar 2023 Jaar 2024
Januari 2024
Februari 2024
Maart 2024
April 2024
Mei 2024
Juni 2024
Oktober 2024

Overzicht Griekse Muziek in Oktober 2024

Alle evenementen afdrukken

Enkel dit evenement afdrukken

Yorgos Dalaras "Remembers Rembetiko"

Yorgos Dalaras (°1949) pakt opnieuw zijn koffers voor een optreden in Duitsland.

Dat vindt plaats in Düsseldorf, en dat ligt niet zo heel ver van de Belgisch/Nederlandse grens vandaan. Daarom geven wij het maar een plaatsje op onze site over "Griekse muziek in België en Nederland".

We doen dat wel vaker voor "grote sterren", met "groot" minstens in de zin dat ze hier een groot aantal fans hebben voor wie zo'n optreden wel een verplaatsing waard is.

Dat is dan zeker het geval voor Yorgos Dalaras . Ooit werden er zelfs bussen georganiseerd om Nederlandse fans naar een optreden in Parijs te brengen.

Er is ook nog een concert in München maar dat vonden we toch echt wat te ver.

Het programma van deze Duitse concerten wordt aangekondigd als een "diepgaande reis door de wereld van de rembetika " en daarmee is dan eigenlijk alles gezegd. Yorgos Dalaras heeft al vaker bewezen dat hij daar de weg weet, daar in die wereld.

Dat was soms niet helemaal naar de zin van zijn "trouwste" fans, die van hun idool eigenlijk alleen maar zijn "greatest hits" wilden horen, telkens weer opnieuw. En dat was nu precies wat Dalaras zelf eigenlijk niet wilde: hij probeert graag af en toe eens wat nieuws uit. Uiteindelijk kwam het allemaal wel goed: de "trouwe" fans haakten af maar de anderen bleven luisteren en hoorden dat het goed was. Uiteraard, want Dalaras hoort niet voor niets tot de absolute top, en daar zou hij niet blijven zitten als hij niet wist wat hij deed. En precies dank zij zijn "uitstapjes" wordt zijn schare fans alleen maar groter,

Over de bezetting van dit concert hebben we geen informatie, maar dat hoeft ook niet. Als Yorgos Dalaras op stap gaat, dan is dat met een groot orkest, en hij kan daarbij kiezen uit de beste muzikanten die er te vinden zijn. Voor iemand van zijn kaliber staan die bij wijze van spreken in de rij om mee te mogen doen.

Vijf dagen vóór zijn optreden in Duitsland geeft hij eerst nog even een concert in het Herodes Atticus Theater in Athene. Op zich niks bijzonders, hij doet dat wel vaker, maar dit wordt daar echt wel een éénmalig concert. Die dag, 29 september 2024, viert hij namelijk zijn vijfenzeventigste verjaardag ...

Het concert in Düsseldorf publiceerden we hier op deze site op 28 februari 2024. Er waren toen geen aanwijzingen dat hij naar Nederland of België zou komen , maar op 2 april bleek dat er dan toch een optreden in de Carré in Amsterdam in de pijplijn zou zitten. Op 9 april werd dat inderdaad bevestigd, maar de kaartverkoop zou pas op 12 april beginnen.

Op dit moment (9.4.2024) zijn er geen aanwijzingen dat hij ook naar België zou komen ...

Praktische gegevens
Vrijdag 4 oktober 2024, 20u00, Tonhalle, Ehrenhof 1, 40479 Düsseldorf (D)

Ticketprijzen; € 75, € 65, € 55, € 45 or € 35 al naar gelang de categorie. Bij het boeken kan u de plaatsen zelf uitkiezen op het zaalplan.

Meer info en voorverkoop op: https://www.tonhalle.de . In het zoekveld rechtsboven tikt u gewoon "Dalaras" en dan komt u vanzelf waar u moet zijn (let op want ook de voorbije concerten staan daar in de lijst met zoekresultaten).

Een computer-gegenereerde routeplanning is beschikbaar. (opent in nieuw venster)

 
Dinsdag 8 oktober 2024, 20u00, Koninklijk Theater Carré, Amstel 115-125, 1018 EM Amsterdam (NL)

Tickets: € 89,65, € 79,75, € 74,80 en € 64,90 (of in verstaanbare taal: tussen ergens tussen € 90 en € 65).

Op 2 april werd er gezegd dat Dalaras naar Nederland kwam, en dat het waarschijnlijk in De Carré zou worden. Op 9 april werd al wel bevestigd dat het concert inderdaad daar zal plaatsvinden, maar er waren nog geen tickets te krijgen.

Uiteindelijk is de kaartverkoop dan op vrijdag 12 april om 10 uur van start gegaan.

Meer info en reserveren t.z.t. : https://carre.nl . Daar tikt u "Dalaras" in het zoekveld en dan komt u vanzelf waar u moet zijn.

LET OP voor zwarthandelaars, die u met allerlei smoesjes tickets proberen aan te smeren, soms voor een veelvoud van de officiële prijs, en soms zelfs ongeldig geworden wegens de doorverkoop. Mijd dergelijke websites als de pest - wat ze ook zijn - en koop ALLEEN via de officiële voorverkoopkanalen, in dit geval via de Carré zelf. En als daar dan (nog) niks te vinden is, koop dan gewoon (nog) niks.

Een computer-gegenereerde routeplanning is beschikbaar. (opent in nieuw venster)

 
 

Op de site sinds: 28/02/2024

Terug naar het begin van deze pagina.


Valid XHTML 1.0 Strict!

[Home]  [Nieuws]  [Agenda]  [Overzicht]  [Praktisch]  [Achtergrond]

Please contact our Webmaster with questions or comments.