Home
Home Nieuws Agenda MaandOverzicht Praktisch Achtergrond

Griekse Muziek in België en Nederland

Home pagina

Stil protest
European Solidarity Mechanism (made in Germoney)

Welkom op deze website

Als u in België of Nederland woont of verblijft, en als u belangstelling heeft voor Griekse muziek in de meest brede zin van het woord, dan is deze website er voor u, al sinds 1998.

Voor alle duidelijkheid: wij organiseren zelf helemaal geen concerten, we berichten er alleen over.

In de voorbije vijfentwintig jaar hebben we geprobeerd om met die berichtgeving een reputatie op te bouwen van kwaliteit, degelijkheid en betrouwbaarheid. Men zegt dat ons dat aardig gelukt is, en dat "de site van Skopós" intussen een begrip geworden is bij de liefhebbers van Griekse muziek. Maar ja, men zegt zoveel. Oordeelt u liever zelf.

Wat er hier zoal te vinden is ...

Om te beginnen is er de Agenda met alle evenementen die van ver of nabij betrekking hebben op Griekse muziek (voor zover die ons bekend zijn uiteraard) gerangschikt op datum.

Eén klik in die Agenda brengt u naar de juiste plaats in de Maandoverzichten. Daar staan dezelfde gegevens als in de Agenda, maar dan per maand en wat vollediger (met prijzen bijvoorbeeld). Hier vindt u ook de beschrijvingen van de evenementen. Daarin vertellen we u alles over de artiest, over de soort muziek, ... Bij ons geen klakkeloos overgenomen persberichten. Integendeel, we schrijven al onze teksten zelf, van a tot z. We maken er immers een punt van om meer en betere informatie te bieden dan u elders kan vinden. Zo kan u met kennis van zaken oordelen of een bepaald evenement iets voor u is. U kan er dan ook met de juiste verwachtingen naartoe, dat voorkomt teleurstellingen.

Muziek, en zeker Griekse muziek, is slechts één deeltje van een brede sociale en historische context. Wie die context mist hoort slechts klanken zonder dimensie. Onze rubriek Achtergrondinformatie zorgt voor het onmisbare perspectief. U vindt er honderden pagina's over de geschiedenis , driehonderdzeventig biografieën , tweeëndertig beschrijvingen van muziekinstrumenten , en nog veel meer.

Om snel te weten wat er veranderd is sinds uw laatste bezoek kijkt u op de nieuwspagina . U kan zich daar ook inschrijven op onze (gratis) e-mail service . We houden u dan op de hoogte als er iets verandert. Dat is gemakkelijker dan hier elke dag langs te komen om toch maar niets te missen. Meer dan duizend liefhebbers van Griekse muziek zijn u voorgegaan. Zij krijgen zowat twintig keer per jaar onze nieuwsbrief.

En tenslotte is er onze rubriek met praktische informatie . Wij verzamelden daar voor u adressen van zalen, telefoonnummers, openingstijden, mogelijkheden tot korting, wegbeschrijvingen, parkeertips enzovoorts. Toen we met deze site begonnen, in 1998, was het Internet nog lang niet zo alomtegenwoordig als nu, en om aan al die informatie te komen moest je vaak uren rondbellen. Wij deden dat voor u - en we doen dat nog steeds, onder meer voor zalen die nog altijd geen eigen webstek hebben. U vindt in die rubriek ook andere informatie die niet rechtstreeks met Griekse muziek te maken heeft.

Hoe deze website te gebruiken ?

Als u voor de eerste keer op deze site komt, kijk dan even naar de gebruiksaanwijzing in de rubriek praktische informatie.

En verder...

Wat men niet heeft, kan men niet delen met anderen. Dat geldt ook voor informatie. Als u dus iets weet wat wij niet weten, doe er wat aan en stuur ons een berichtje . Niet zozeer voor onszelf (alhoewel wij u "eeuwig" dankbaar zullen zijn), maar vooral voor al die anderen die onze gemeenschappelijke belangstelling delen.

Hopelijk vindt u iets naar uw gading, en zien we elkaar op een van de volgende evenementen !

 

Laatst bijgewerkt op : 2024-01-02

Valid XHTML 1.0 Strict!

[Home]  [Nieuws]  [Agenda]  [Overzicht]  [Praktisch]  [Achtergrond]

Please contact our Webmaster with questions or comments.