Juni  2024
Home Nieuws Agenda MaandOverzicht Praktisch Achtergrond
Jaar 2018 Jaar 2019 Jaar 2020 Jaar 2021 Jaar 2022 Jaar 2023 Jaar 2024
Januari 2024
Februari 2024
Maart 2024
April 2024
Mei 2024
Juni 2024
Oktober 2024

Overzicht Griekse Muziek in Juni 2024

Alle evenementen afdrukken

Enkel dit evenement afdrukken

Natasa Theodoridou

Een kamerbrede glimlach, een diepe warme stem, een uitzonderlijke podiumprésence en bakken vol talent, dat is hoe we Natasa Theodoridou ( Νατάσα Θεοδωρίδου , °1970) aankondigden toen ze in juni 2014 voor de eerste keer naar de Lage Landen kwam.

We vertelden u toen ook dat dit voldoende was om in geen tijd de "talk of the town" te worden toen ze in 1996 verhuisde van haar geboortestad Thessaloniki naar Athene. Kort voordien was ze nog gewoon een journaliste geweest die wat bijkluste als zangeres, een jaar nadien had ze een platencontract op zak van één van de grote platenfabrieken.

Haar eerste cd heette gewoon " Natasa Theodoridou " en die verkocht zo goed dat ze enkele weken later een platina exemplaar mocht gaan afhalen. Inmiddels heeft ze zeventien eigen albums op haar naam staan, of misschien wel meer. Iedereen lijkt namelijk een beetje de tel kwijt, ook al omdat er een aantal live opnames, "best of" en cd-singles uitgebracht werden. Moet je die dan meetellen of niet? In elk geval: als je alleen kijkt naar de "eigen albums" volgens de klassieke formule, dan zijn er minstens vijf daarvan die goed waren voor goud, en de andere gingen zelfs voor platina.

Alles wat u verder nog over haar zou willen weten is te vinden in de biografie die we in 2014 over haar schreven. We vonden het niet echt nodig om die bij te werken, want aan de essentie is er al die tijd eigenlijk niets veranderd.

Ook tijdens dat optreden in Brussel - inmiddels dus alweer tien jaar geleden - maakte ze heel wat indruk. Sindsdien was ze al een paar keer in Duitsland, maar het is pas nu dat ze opnieuw de Lage Landen zal aandoen. Deze keer komt ze naar Rotterdam, en voor zover ons bekend was ze nog nooit eerder in Nederland.

Tijdens deze tournee is ze ook in Frankfurt (31 mei), Nürnberg (1 juni), Londen (5 juni) en München (8 juni), maar dat vonden we toch een beetje te ver buiten de actieradius van onze site. Wie daar toch naartoe zou willen kan terecht op de website van Greece On Tour, https://www.greece-on-tour.eu/ .

Praktische gegevens
Maandag 3 juni 2024, 20u00, Nieuwe Luxor Theater, Posthumalaan 1, 3072 AG Rotterdam (NL)

Tickets: € 84, € 65, € 60 of € 50.

Meer info en reserveren : https://www.luxortheater.nl . Daar gebruikt u het vergrootglasje rechts bovenaan de pagina om te zoeken op "Natasa". Dan komt u vanzelf waar u moet zijn, en van daaruit kunt u doorklikken naar TicketMaster, het officiële voorverkoopkanaal.

Een computer-gegenereerde routeplanning is beschikbaar. (opent in nieuw venster)

 
 

Op de site sinds: 24/02/2024

Terug naar het begin van deze pagina.


Enkel dit evenement afdrukken

"Chansons grecques d'Asie Mineure"

Asimina Karamperopoulou en Periklis Papapetropoulos

Onder de titel "Chansons grecques d'Asie Mineure" brengen twee gereputeerde muzikanten - wel ja - allerlei Griekse liedjes die ooit in Klein-Azië gezongen werden.

Meer is er (ons) niet bekend over het programma, maar dat hoeft eigenlijk ook niet, want de twee muzikanten zijn:

De eerste is al minstens twee decennia lang een bekende naam binnen het Brussels-Griekse muzieklandschap. Voor zover nodig kunt u in onze biografie van Asimina Karamperopoulou onder meer lezen dat ze al vaker indruk maakte met dergelijke projecten, en dat ze tegenwoordig de leiding heeft over het zangkoor van de nieuwe "School voor Griekse Traditionele Muziek", waar ze trouwens ook les geeft.

En onze bio van Periklis Papapetropoulos vertelt u dan weer dat deze als een virtuoos op de lafta (of politiko laouto ) beschouwd wordt, maar hij zal allicht ook wel bekend zijn van zijn vele optredens met specialisten als Sokratis Sinopoulos of Stelios Petrakis .

Meer uitleg is daar dan niet echt bij nodig, vonden wij.

Praktische gegevens
Zaterdag 8 juni 2024, 20u00, Atelier Marcel Hastir, 51 Rue du Commerce (Handelsstraat), 1000 Brussel (B)

Tickets: € 15 (of € 10 voor studenten t/m 26 jaar of kinderen < 12 jaar).

Meer info en reserveren : https://ateliermarcelhastir.eu .

Een computer-gegenereerde routeplanning is beschikbaar. (opent in nieuw venster)

&nbsp;
 

Op de site sinds: 30/03/2024

Terug naar het begin van deze pagina.


Valid XHTML 1.0 Strict!

[Home]  [Nieuws]  [Agenda]  [Overzicht]  [Praktisch]  [Achtergrond]

Please contact our Webmaster with questions or comments.