Juni  2006
Home Nieuws Agenda MaandOverzicht Praktisch Achtergrond
Jaar 2003 Jaar 2004 Jaar 2005 Jaar 2006 Jaar 2007 Jaar 2008 Jaar 2009
Januari 2006
Februari 2006
Maart 2006
April 2006
Mei 2006
Juni 2006
Juli 2006
Augustus 2006
September 2006
Oktober 2006
November 2006
December 2006

Overzicht Griekse Muziek in Juni 2006

Alle evenementen afdrukken

Enkel dit evenement afdrukken

Alkistis Protopsalti

World Tour 2006

De Grieken noemen haar bewonderend "foni fotia" (vuurstem). Dat is een compliment dat kan tellen in een land waar het heel gewoon is dat een huisvrouw, vanop een balkon op de vijfde verdieping van een flatgebouw in een rumoerige straat in Athene tijdens het spitsuur, moeiteloos een praatje slaat met een kennis die ... beneden op straat staat.

Alkistis Protopsalti heeft niet alleen een krachtige stem, waarmee ze al jarenlang aan de top staat in Griekenland, maar ze is ook een perfectioniste en dat is duidelijk te zien tijdens haar optredens. Het zijn telkens weer tot in de puntjes verzorgde shows, spektakel zonder spectaculair of kitscherig te zijn.

Helaas treedt ze niet zo vaak op in de Lage Landen. In maart 1999 was ze in Amsterdam en in maart 2004 in Brussel, en dat is het zo'n beetje. Vandaar dat we ook haar optredens in de buurlanden opnemen op onze website. Voor zover we hebben kunnen nagaan zijn er momenteel geen optredens gepland in België of Nederland.

Meer informatie over haar kunt u vinden in de biografie die we over haar schreven, en uiteraard ook op haar eigen website http://www.alkistisprotopsalti.gr waar ook muziek te beluisteren valt.

Kaartjes bestellen in het buitenland wordt steeds gemakkelijker. Er zijn meerdere websites waar u terecht kan. Ze rekenen niet allemaal dezelfde meerkost aan, de manier van betalen en verzenden varieert, .... U kan dus kiezen wat het beste past. Hou wel zorgvuldig alle gegevens bij, zoals het adres van de website waar u bestelt, de e-mail waarin uw bestelling bevestigd wordt en dergelijke. Het is in het verleden al vaker voorgekomen dat een concert in Duitsland op het laatste nippertje niet doorging. U krijgt dan in principe uw geld terug - als u tenminste weet waar u moet aankloppen.

Als u in Nederland woont kunt u eventueel ook kaartjes bestellen via de site http://www.ticketexpress.nl/ . Dat is een Nederlands bedrijf dat busreizen organiseert naar (onder meer) concerten in Duitsland. Een busreis doen ze deze keer niet (wegens te laat op de hoogte om een bus vol te krijgen) maar u kan bij hen ook losse kaartjes bestellen.

Praktische gegevens
Vrijdag 2 juni, 20u00, Cirkus Krone, Zirkus-Krone-Strasse 1-6, 80335 München (D).

Tickets kosten van € 26,- tot € 42,-. Bestellen via: http://www.muenchenticket.de .

De website van de zaal is te vinden op: http://www.circus-krone.de

Zaterdag 3 juni, 20u00, Liederhalle, Hegel-Saal, Berliner Platz 1-3, 70174 Stuttgart (D).

Tickets: kosten € 30,- en € 42,-

Kaartjes bestellen kan via http://www.easyticket.de

De website van de zaal is te vinden op: http://www.liederhalle-stuttgart.de

Zondag 4 juni, 20u00, Jahrhunderthalle, Pfaffenwiese, D-65929 Frankfurt am Main (D)

Kaarten: van € 26,- tot € 42,-.

De website van de zaal is te vinden op http://www.jahrhunderthalle.de . Bestelinformatie: http://www.jahrhunderthalle.de/veranstaltungen/tickets.aspx . Hun website biedt de mogelijkheid om de kaarten thuis af te drukken.

Een andere website waar u kaartjes kan bestellen is http://www.eventim.de en ook voor dit concert via de Nederlandse site http://www.ticketexpress.nl/

Op de website van de Jahrhunderthalle staat een (handmatige) wegbeschrijving onder het knopje "Anfahrt", rechtsboven.

Maandag 5 juni, 20u00, Philipshalle, Siegburger Strasse 15, 40591 Düsseldorf (Oberbilk) (D).

Tickets: kosten van € 22,- tot € 38,-

Bestellen: http://www.philipshalle.de/ : klik op "Veranstaltungen" en dan "Öffentliche Veranstaltungen", zoek dan in het lijstje naar Protopsalti en klik op haar naam. Onderaan vindt u een zaalplan (Sitzplan) met de bijbehorende prijzen, met "virtuellen Sitzplan" kunt u een indruk krijgen hoe het podium er uitziet vanaf uw zitplaats, en dan is er natuurlijk de ticketshop. Die is desgewenst ook telefonisch te bereiken op 0049-211-77.50.57.

Een andere website waar u kaartjes kan bestellen is http://www.eventim.de .

Tenslotte kan u ook bestellen via de Nederlandse site http://www.ticketexpress.nl/

 

Op de site sinds: 16/05/2006

Terug naar het begin van deze pagina.


Enkel dit evenement afdrukken

Palio-Paréa

Randevoú

De Nederlandse groep Palio-Paréa brengt deze zomer een nieuwe cd uit. Het is al hun vijfde, de titel is deze keer Randevoú .

Ze zullen die natuurlijk uitgebreid voorstellen tijdens hun optredens van de komende maanden. De primeur gaat misschien naar Nijmegen, als de cd tenminste tijdig klaar is. In elk geval treden ze daar op in het kader van de Arcadische Muziekzondagen van de Hortus Arcadië, de stichting die de botanische tuin van het Park Brakkenstein beheert. Meer informatie over de tuin en over de andere concerten in de reeks vindt u op http://www.hortus-arcadie.nl .

Over Palio-Paréa vindt u meer informatie op het gekende adres http://www.palioparea.nl .

Praktische gegevens
Zondag 25 juni, 15u00, Hortus Arcadie, Park Brakkenstein, d’Almarasweg 22d, 6503 CB Nijmegen (NL)

Inkom € 5,- (kinderen t/m 12 j: € 2,50). Reserveren is niet nodig en ook niet mogelijk.

Het optreden duurt tot 17u30.

 

Op de site sinds: 16/05/2006

Terug naar het begin van deze pagina.


Enkel dit evenement afdrukken

Music Roots of Greece 1930-1960

Muzikaal dansspektakel

Na de maandenlange voorbereiding en het verdiende en overweldigende succes van het dansspektakel dat de Griekse jongeren van Genk in januari 2006 brachten (twee keer een uitverkochte zaal en enthousiaste reacties van het publiek) leek het zonde om hier verder niets mee te doen. Er werd dus een vzw opgericht met de toepasselijke naam I Rizes Mas ("onze roots") en het plannen kon beginnen. Het spektakel draait rond de rembetika -muziek, die aan de basis ligt van de hedendaagse laïka .

De eerste optredens, in samenwerking met de vzw I Ellines, liggen nu vast. Wie in januari geen plaatsje kon bemachtigen krijgt dus nog een kans. En wie er toch kon bij zijn zal misschien toch nog een tweede keer willen gaan kijken en luisteren. De voorstelling is immers met zoveel aandacht voor het kleinste detail opgezet dat zelfs de meest aandachtige toeschouwer toch nog veel ontgaan zal zijn. De dansers (eigenlijk is "acteurs" een betere omschrijving) zijn zelfs het bekijken waard als ze op een bepaald moment eigenlijk een figurantenrolletje spelen. Maar hoe doe je dat als de hoofdact zich aan de andere kant van het podium afspeelt? Ook het niveau dat deze "amateurs" behalen nodigt uit om er nog eens van te gaan genieten.

Het team van choreograaf, dansers en zangers heeft intussen trouwens niet stilgezeten. Ondanks alles vonden ze blijkbaar toch nog ruimte voor verbetering en verfijning van "enkele details", zoals ze het zelf noemen. Er zouden ook nog enkele wijzigingen zijn in de samenstelling van de muzikanten, van wie enkel Dimitris Tsimbiropoulos, Stratos Stabourlos en Lazos Chrysostomou van de oorspronkelijke bezetting deel uitmaken. In totaal nemen nu nog 25 dansers en 8 muzikanten deel aan deze twee uur durende show.

Voor onze originele beschrijving van het spektakel kunt u terecht op onze maandpagina van januari 2006 .

Praktische gegevens
Zaterdag 10 juni, 19u45, CC Genk, Dieplaan 2, 3600 Genk (B)

Tickets: € 15,- en € 13,-

Voor reserveren en voor meer informatie kan u terecht op de volgende telefoonnummers: 0484 422370, 0479 362971 en 0497 718026.

Let op: de deuren sluiten op het aangegeven uur!

Woensdag 14 juni, 19u45, CC Lokeren, Kerkplein 5, 9160 Lokeren (B)

Tickets: € 15,- en € 13,- (kortingstarief voor -26 en +55). De plaatsen zijn genummerd.

Voor reserveren en voor meer informatie kan u terecht op de volgende telefoonnummers: 09 340 50 56 , 0474 495300 en 0484 422370.

Let op: de deuren sluiten op het aangegeven uur! De voorstelling begint stipt om 20 uur.

Het Cultureel Centrum van Lokeren ligt in het centrum van de stad, aan de markt, achter de kerk. Als u naar het centrum van Lokeren rijdt, dan volgt u gewoon de wegwijzers.

 

Op de site sinds: 16/05/2006

Terug naar het begin van deze pagina.


Enkel dit evenement afdrukken

Grieks feest

Van de Vereniging van Macedoniërs

De Unie van Macedoniërs van België bestaat zestien jaar en dat wordt op de gebruikelijke wijze gevierd met een feestavond.

Voor de muziek zorgen Dimitris Tsimbiropoulos en Stratos Stabourlos van het gekende groepje I Ellines .

De dansgroep van de Macedoniërs zal een aantal traditionele dansen demonstreren.

Voor de hongerigen bestaat het aanbod uit een menu of koude hapjes, en er is een heuse verjaardagstaart.

Geïnteresseerden in de activiteiten van de Unie van Macedoniërs van België kunnen terecht op hun tweetalige website (FR-GR): http://www.umb.be

Praktische gegevens
Zaterdag 3 juni, 20u00, Zaal Aurore, Anderlecht (Brussel) (B)

Inkom € 5,-. Reserveren hoeft niet.

 

Op de site sinds: 24/05/2006

Terug naar het begin van deze pagina.


Enkel dit evenement afdrukken

Rembetika-concert

Dit concert met Griekse rembetika -muziek gaat door in de Onze-Lieve-Vrouwekapel van het Cultureel Congrescentrum Elzenveld, een gerestaureerd voormalig gasthuiscomplex in hartje Antwerpen.

Vasilis Fourkas speelt bouzouki en Lazos Chrysostomou gitaar en zang. Deze laatste trad meermaals op met de vzw I Ellines, voornamelijk met hun rembetika-programma (zie onze mei-2003-pagina ). Hij is tevens instrumentenbouwer.

Praktische gegevens
Zaterdag 17 juni, 20u30 , Onze-Lieve-Vrouwekapel, CC Elzenveld, Lange Gasthuisstraat 45, 2000 Antwerpen (B)

Inkom 20 €. Reserveren is noodzakelijk.

Cultureel Congrescentrum Elzenveld: Tel.: 03-202.77.71, Website: http://www.elzenveld.be . Het complex blijft bereikbaar tijdens de wegenwerken in Antwerpen. U vindt een plannetje met parkeergelegenheid in de buurt op hogervermelde website.

Organisatie en informatie: Leo Zajdman, E-mail: [aanvragen e-mail adres]

 

Op de site sinds: 24/05/2006

Terug naar het begin van deze pagina.


Valid XHTML 1.0 Strict!

[Home]  [Nieuws]  [Agenda]  [Overzicht]  [Praktisch]  [Achtergrond]

Please contact our Webmaster with questions or comments.