December  2000
Home Nieuws Agenda MaandOverzicht Praktisch Achtergrond
Jaar 1998 Jaar 1999 Jaar 2000 Jaar 2001 Jaar 2002 Jaar 2003 Jaar 2004
Januari 2000
Februari 2000
Maart 2000
April 2000
Mei 2000
Juni 2000
Juli 2000
Augustus 2000
September 2000
Oktober 2000
November 2000
December 2000

Overzicht Griekse Muziek in December 2000

Alle evenementen afdrukken

Enkel dit evenement afdrukken

Griekse muziekserie op Radio 1 (B)

Het Radio 1 programma: "De Groote Boodschap" programmeert tien weken lang een serie over Griekse muziek. Alle info vindt u op onze oktoberpagina .

"De Groote Boodschap" wordt elke donderdag uitgezonden van 21 tot 23u, behalve als het programma moet wijken voor het Voetbal. Wij meldden eerder al dat de programma's voor december vermoedelijk zouden door gaan op de volgende data: 14 december, 21 december en 28 december. Uiteindelijk blijkt er geen enkele uitzending (gedeeltelijk) gewijd aan Griekse muziek. Op 30 november, de voorlopig laatste uitzending, waren er reeds technische problemen met de Griekse bijdrage en nadien bleek dat de laatste drie uitzendingen van het jaar 2000 helemaal werden/worden ingenomen door retrospectieven en jaaroverzichten met nationale en internationale hoogtepunten van het voorbije jaar. In januari zou er dan weer wel voortgegaan worden met de uitzendingen met Savina Yannatou .

 

Op de site sinds: 14/10/2000

Terug naar het begin van deze pagina.


Enkel dit evenement afdrukken

Feestavond van de Macedonische gemeenschap in België

In het kader van de " Alexandria ", een jaarlijks terugkerende reeks culturele manifestaties georganiseerd door de Macedonische gemeenschap in Brussel, wordt er als slotactiviteit opnieuw een Grieks feest georganiseerd met eet- en drinkgelegenheid, optreden(s) van dansgroep(en) en live muziek.

Het orkest bestaat uit een trio uit Charleroi dat ons traditionele muziek brengt uit alle streken van Griekenland evenals modernere Griekse muziek. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om er een geslaagde avond van te maken.

Praktische gegevens
Zaterdag 16 december, 20u00, Aurore, Anderlecht (Brussel) (B)

Inkom: 200 BEF.

 

Op de site sinds: 22/11/2000

Terug naar het begin van deze pagina.


Enkel dit evenement afdrukken

Dansavond van de Griekse Gemeenschap van Brussel

Live muziek met Thimios Gogidis, Litsa Yanni en een Grieks trio uit Charleroi.

De Thracische muzikant Thimios Gogidis vertolkt, met zijn accordeon en zijn stem, volksmuziek uit "Anatoliki Romilia", het noordoostelijk deel van Thracië dat zich nu in Zuid-Bulgarije bevindt. De Grieken, die van oudsher in die streek woonden, waren eind negentiende en begin twintigste eeuw - wegens chauvinistische neigingen van Bulgarije -  genoodzaakt hun vaderland te verlaten en vluchtten hoofdzakelijk naar Thessalië. Nadien keerden zij terug naar Noordoost-Thracië, maar werden in de nasleep van de Eerste Wereldoorlog opnieuw gedwongen te vluchten (1923-1928) en belandden uiteindelijk overal verspreid in Noord-Griekenland.

De dansgroep van de Griekse Gemeenschap van Brussel zal u tevens de dansen uit diezelfde streek demonstreren. Thimios Gogidis is een echte sfeermaker, dat heeft u misschien al kunnen meemaken en zien in mei en juni van dit jaar, toen was hij eveneens overgekomen voor een geslaagd dubbeloptreden in Aartselaar en Brussel.

De avond biedt ons niet alleen traditionele Griekse muziek. We worden tevens vergast op de in België wonende zangeres Litsa Yanni en om de sfeer helemaal "af" te maken treedt die avond ook het trio uit Charleroi op, beter bekend als het orkest van Stefanos. Dit trio speelt hedendaagse muziek vanuit gans Griekenland.

En omdat het dan immers al bijna nieuwjaar is, zal de Griekse Gemeenschap een speciaal feestelijk menu bedenken.

Praktische gegevens
Zaterdag 30 december, 19u00, Aurore, Anderlecht (Brussel) (B)

Inkom: ? BEF. Reserveren is niet nodig.

 

Op de site sinds: 04/12/2000

Terug naar het begin van deze pagina.


Valid XHTML 1.0 Strict!

[Home]  [Nieuws]  [Agenda]  [Overzicht]  [Praktisch]  [Achtergrond]

Please contact our Webmaster with questions or comments.