Mei  2021
Home Nieuws Agenda MaandOverzicht Praktisch Achtergrond
Jaar 2018 Jaar 2019 Jaar 2020 Jaar 2021 Jaar 2022 Jaar 2023 Jaar 2024
Februari 2021
Maart 2021
Mei 2021
Juni 2021
Juli 2021
September 2021
Oktober 2021
November 2021
December 2021

Overzicht Griekse Muziek in Mei 2021

Alle evenementen afdrukken

Enkel dit evenement afdrukken

Kosmokrators

Rembetika in de tuin

"Hoera, we gaan buiten spelen!".

Die opgetogen kreet komt (deze keer) niet van enkele rumoerige kinderen die naar buiten gejaagd werden door hun thuiswerkende ouders, maar wel van de rembetika -groep "Kosmokrators" , die nu al meerdere jaren lang allerlei podia in België en Nederland (en zelfs nog verder) onveilig maken, en dat met groeiend succes.

Omwille van een heel ander soort (on)veiligheid - jawel, de Covid-19 pandemie - moest hun veroveringstocht even de koelkast in. Achter de schermen bleven ze wel actief, en de afgelopen maanden hebben ze benut om hun kennis en vaardigheden (nog meer) op punt te zetten.

Ze zitten dus al lang te popelen om weer voor publiek op te treden. Hun thuisbasis, de Brusselse Art Base, had al een paar keer concerten geprogrammeerd, met hen en met andere muzikanten, telkens in de hoop dat het virus tegen de datum van het concert wel weer overgewaaid zou zijn. Dat bleek steevast ijdele hoop, en die concerten moesten telkens weer afgeblazen worden.

Inmiddels zijn er de "versoepelingen van mei 2021" gekomen, en de geschiedenisboekjes zullen later schrijven dat de overheden van Belgenland toen beslisten dat concerten in de open lucht nu wel weer kunnen, tot maximaal 50 deelnemers.

Helaas, de Art Base heeft geen open lucht ... Maar geen nood: waar een wil is, is een weg, moeten ze daar gedacht hebben. En zie: op een (flinke) boogscheut bij hen vandaan ligt een huisje met een tuintje er bij. En daar gaan de Kosmokrators dus optreden - als het mooi weer is, natuurlijk. Dat "tuintje" is dan wel groot genoeg om 50 mensen een plaatsje te bieden.

Wegens die open lucht kunnen de Kosmokrators weliswaar niet de pannen van het dak spelen, maar dat zal de pret voor de toehoorders zeker niet bederven. Ze krijgen daar het vertrouwde repertoire van de groep te horen. In hun eigen woorden bestaat dat uit "Griekse rebetikaliederen met Nederlandse, Franse en Griekse teksten. De vertalingen blijven dicht bij het origineel en behouden het authentieke harde en ondergrondse karakter".

Nu ja, ondergronds ... De tuin ligt pal in de Europese wijk van Brussel, en het optreden vindt dus plaats in de schaduw van de marmeren paleizen die daar zo welig tieren. In de schaduw, inderdaad, want schaduw is er alleen als de zon schijnt, en bij slecht weer gaat het concert gewoonweg niet door.

Dat mag alvast geen reden zijn om niet te reserveren, want er is geen voorverkoop, en de vraag wat er met uw geld gebeurt bij afgelasting is hier dus niet aan de orde.

Dan is er enkel nog de vraag of het eigenlijk wel een goed idee is om, zo vlak na de top van de "derde golf" van de pandemie, toch al naar plaatsen te gaan waar veel mensen bij elkaar komen. Maar die vraag moet ieder voor zich beantwoorden.

Praktische gegevens
Zondag 23 mei, 19u00, Vautiertuin, Vautierstraat 60, 1050 Elsene (B)

Uitverkocht

Tickets: € 15 (normaal tarief), € 10,- (reductietarief voor werklozen en jongeren tot 26 jaar).

Dit evenement is voorbij, reserveren is niet meer mogelijk.

 

Op de site sinds: 12/05/2021

Terug naar het begin van deze pagina.


Valid XHTML 1.0 Strict!

[Home]  [Nieuws]  [Agenda]  [Overzicht]  [Praktisch]  [Achtergrond]

Please contact our Webmaster with questions or comments.