Augustus  2003
Home Nieuws Agenda MaandOverzicht Praktisch Achtergrond
Jaar 2000 Jaar 2001 Jaar 2002 Jaar 2003 Jaar 2004 Jaar 2005 Jaar 2006
Januari 2003
Februari 2003
Maart 2003
April 2003
Mei 2003
Juni 2003
Juli 2003
Augustus 2003
September 2003
Oktober 2003
November 2003
December 2003

Overzicht Griekse Muziek in Augustus 2003

Alle evenementen afdrukken

Enkel dit evenement afdrukken

Nomades

De Nederlandse groep Nomades uit Groningen treedt deze maand vier maal op op allerlei Nederlandse openluchtfestivals.

Te beginnen met De Parade in het Martin Luther King Park in Amsterdam . De Parade wordt in diverse Nederlandse steden georganiseerd en spitst zich naar eigen zeggen toe op nostalgische theateracts. In Amsterdam is dat van 1 tot 17 augustus. Nomades speelt er op 5 augustus en mag tevens de festiviteiten afsluiten met een concert op de slotavond in Café Correct omstreeks 22u.

Nadien volgt er op het Noorderzon Festival in Groningen , een theater en cross-over festival dat loopt van 21 t/m 31 augustus, een Griekse avond met optredens van Nomades en Ano Kato , die andere band met Nederlanders die hun hart verloren aan de Griekse muziek. Zanger Tim Meeuws van Nomades is ooit nog zanger geweest bij Ano Kato en op 26 augustus worden de krachten van beide muziekgroepen nog eens gebundeld.

Op 28 augustus, tenslotte, wordt in Groningen zowat de nationale feestdag gevierd met de Bommen Berend festiviteiten. Hoe dat komt, leest u op de site van de VVV-Groningen (zie kader).

Over de groepen leest u meer op hun respectieve websites: http://www.nomades.nl en http://www.anokato.nl .

Praktische gegevens
Dinsdag 5 augustus, 22u45 , Café Correct, De Parade, Amsterdam (NL)

Meer informatie vindt u op website: http://www.deparade.nl , daar vindt u ook de tarieven voor de entreekaartjes, maar de muziekevenementen in Café Correct zijn meestal gratis. E-mail: [aanvragen e-mail adres]

Zondag 17 augustus, 22u00 , Café Correct, De Parade, Amsterdam (NL)

Meer informatie vindt u op website: http://www.deparade.nl , daar vindt u ook de tarieven voor de entreekaartjes, maar de muziekevenementen in Café Correct zijn meestal gratis. E-mail: [aanvragen e-mail adres]

Dinsdag 26 augustus, 22u30 , Vijverpodium, Noorderzon Festival, Noorderplantsoen, Groningen (NL)

Nomades en Ano Kato spelen op deze Griekse avond afwisselend elk meerdere sets en dit tussen 19u30 en 24u. In principe speelt Ano kato om 19u30 en Nomades om 22u30. Maar er staan ook "jamsessies" op het programma waarbij zanger Tim Meeuws van Nomades voor de gelegenheid nog een keertje met Ano Kato wat nummertjes meezingt (van 19u30 tot 20u15) en omgekeerd, het laatste half uur vóór middernacht, meteen ook het einde van het programma, spelen immers een aantal Ano Kato-mensen mee met Nomades.

Gratis toegang. Info: http://www.noorderzon.nl

Donderdag 28 augustus, 15u30 , Bommen Berend, Hoge der A-kade, Groningen (NL)

Gratis toegang. Meer informatie bij de VVV-Groningen op: http://www.vvvgroningen.nl

 

Op de site sinds: 28/05/2003

Terug naar het begin van deze pagina.


Enkel dit evenement afdrukken

Palio-Paréa

Op onderstaande festivals brengt Palio-Paréa nog het programma dat zij het hele theaterseizoen 2002-2003 gespeeld hebben. Het nieuwe programma van Palio-Paréa heet " Fonés " (Stemmen), en wordt vanaf 15 september 2003 opgevoerd.

Onlangs namen de muzikanten van Palio-Paréa in hun eigen studio Chara een live-cd op met publiek. Deze cd bevat eigenlijk al het nieuwe concertprogramma.

Meer informatie over Palio-Paréa leest u op: http://www.palioparea.nl

Praktische gegevens
Zaterdag 9 augustus, van 21u00 tot 2u00 , Nacht van de Musea, Museum voor Schone Kunsten, Antwerpen (B)

Gratis inkom. Palio-Paréa speelt vóór het museum, of in de hal.

Meer informatie over de locatie vindt u op het web via deze link: http://museum.antwerpen.be/kmska/ . Het complete programma van de Nacht van de Musea is te vinden op: http://www.zomervanantwerpen.be

Donderdag 14 augustus, 21u30, Binnenstadsfestival, Spijkenisse (NL)

Gratis toegang. Palio-Paréa speelt er op het plein voor de schouwburg.

Het Binnenstadsfestival van Spijkenisse loopt van woensdag 13 t/m zaterdag 16 augustus. Meer informatie: http://www.binnenstadsfestival.nl

Vrijdag 15 augustus, 16u00 , Sint-Annastrand, Candela Festival, Antwerpen (Linkeroever) (B)

De organisatoren melden ons dat de ingang niet gratis is (zoals wij eerder schreven) maar wel € 2,- bedraagt op 15 augustus.

Het Candelafestival loopt van 14 t/m 17 augustus 2003, en uiteraard staan er nog andere optredens met wereldmuziek op het programma. Op de andere festivaldagen betaalt u € 10,- of € 15,- inkom. Een fullpack-kaart kost € 33,- (€ 28,- in vvk). De opbrengst, of een deel ervan, gaat naar goede doelen met kinderen. Info: http://www.candelafestival.be . (Jammer genoeg heeft u hiervoor versie 6 van de Macromedia Flash Plug-in nodig, anders raakt u niet veel verder dan de intro-pagina.)

 

Op de site sinds: 28/05/2003

Terug naar het begin van deze pagina.


Enkel dit evenement afdrukken

Folkfestival Dranouter

Geen bevestiging van Griekse bijdrage

Het is jaren geleden dat er nog Griekse namen geprogrammeerd stonden op de affiche van Folkfestival Dranouter, maar dit jaar zou het opnieuw zo zijn. Wie het zijn kunnen we u onmogelijk bevestigen. We hebben de organisatoren reeds tot tweemaal toe een mail gestuurd, de eerste op 23 mei en een tweede bericht ging bij ons op 9 juli buiten, maar wachten nog steeds op antwoord... dat er nooit kwam.

Er werd melding gemaakt op de website van het Folkfestival van een optreden in de Clubtent op vrijdag 1 augustus, om 18u (of om 18u30) van een zekere Nikos Lliakis uit Griekenland, geen verdere informatie. Bovendien deden er nog andere geruchten over een Griekse bijdrage de ronde. Zoals gezegd kunnen wij u hierover geen bevestiging geven, noch van het uur van optreden (de printbare versie van de webpagina vermeldt een ander aanvangsuur dan de niet-printbare versie), noch over de muzieksoort. Tenzij het zou gaan om Nikos Iliakis (Νίκος Ηλιάκης), waarbij u zich dan mag verwachten aan Kretenzische lyra -muziek. Maar dit is slechts een vermoeden en jammer genoeg kunnen we u dit niet bevestigen.

Praktische informatie en het volledige programmaoverzicht is te vinden op: http://www.folkdranouter.be

Praktische gegevens
Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 augustus 2003, Dranouter (B)
 

Op de site sinds: 02/06/2003

Terug naar het begin van deze pagina.


Enkel dit evenement afdrukken

Ano Kato

i.s.m. Nomades

Op het Noorderzon Festival in Groningen, een theater en cross-over festival dat loopt van 21 t/m 31 augustus, wordt op 26 augustus een Griekse avond georganiseerd. Natuurlijk kunnen de twee Nederlandse bands die Griekse muziek spelen en bovendien beide uit Groningen (of nabije omgeving) komen op zo'n avond niet ontbreken.

Over de groepen leest u meer op hun respectieve websites: http://www.nomades.nl en http://www.anokato.nl .

Praktische gegevens
Dinsdag 26 augustus, 19u30 , Vijverpodium, Noorderzon Festival, Noorderplantsoen, Groningen (NL)

Nomades en Ano Kato spelen op deze Griekse avond afwisselend elk meerdere sets en dit tussen 19u30 en 24u. In principe speelt Ano kato om 19u30 en Nomades om 22u30 . Maar beide groepen treden er ook gedeeltelijk met mekaar op. Zanger Tim Meeuws van Nomades zingt bij aanvang ook met Ano Kato wat nummertjes mee en naar het einde van de avond toe spelen muzikanten van Ano Kato mee met Nomades.

Gratis toegang. Info: http://www.noorderzon.nl

 

Op de site sinds: 22/06/2003

Terug naar het begin van deze pagina.


Valid XHTML 1.0 Strict!

[Home]  [Nieuws]  [Agenda]  [Overzicht]  [Praktisch]  [Achtergrond]

Please contact our Webmaster with questions or comments.